Home Психология Българското училище прекрасно

***ДОСТЪП ДО САЙТА***

ДО МОМЕНТА НИ ПОСЕТИХА НАД 2 500 000 ПОТРЕБИТЕЛИ

БЕЗПЛАТНИТЕ УЧЕБНИ МАТЕРИАЛИ ПРИ НАС СА НАД 7 700


Ако сме Ви били полезни, моля да изпратите SMS с текст STG на номер 1092. Цената на SMS е 2,40 лв. с ДДС.

Вашият СМС ще допринесе за обогатяване съдържанието на сайта.

SMS Login

За да използвате ПЪЛНОТО съдържание на сайта изпратете SMS с текст STG на номер 1092 (обща стойност 2.40лв.)


SMS e валиден 1 час
Българското училище прекрасно ПДФ Печат Е-мейл

Според мен българското училище е прекрасно. То е нашият дом още от както сме се осъзнали като хора на този свят във Вселената.От както се помня,първото нещо,което виждам от прозореца на моята стая,е училище.Моето училище!То винаги си е било там,построено е преди да се родя. Цалата рода е учила там- и леля ми, и майка ми… То ми е нещо като наследство. Други си имат вили и коли, а аз-училище. Като бях малък то ми се виждаше огромно и интригуващо, а прозорците му-като очи, които непрекъснато гледат в мен. В това есе аз разгръщам една страница за истинската свободия в училище. Дали ще е прекрасно и за напред зависи от теб който го обитават.

Аз много се възхищавам на училищата в България главно заради добрите и упорите учители, който целят да налеят поне малко мозък в нашата глава. Никога няма да мога да забравя моментите, който съм преживял в това невероятно училище, в което са ме обучавали много учители. Учителите даваха всичко от себе си с цел ние един ден да станем достойни хора на този свят. Училището е място където повечето от нас пощуряваха главно от кризата на пубертета. Много от тях усещаха наплива на хормони в тялото и постепенно от малки деца се превръщаха в готови за живота младежи и девойки. Повечето от нас едва ли ще забравят чиновете, на който са плакали или преписвали с цел да изкарат по добри оценки. Дали изобщо си е струвало – само ние си знаем. Но едно е сигурно българското училище е прекрасно не заради нашият етнос, а защото е свободно и всеки един ученик може по всяко едно време да окаже съпротива на преподавателите. Малцина са тези, който са се усмелили да се опълчат срещу учителите. Повечето от учениците избират просто да си седят кротичко и да наблюдават цирка, който се случва в днешното българско прекрасно училище, където често се виждат различни етноси главно от ромски произход. И все пак малцина са тези, който са успели да преживеят този прекрасен кошмар в училище.

Мммм, да, животът е тежък за малчуганите, и за учителите също.

Българското училище е прекрасно главно заради свободията в него. Тук става въпрос за свободия, която отвреме навреме се преобразува в гавра и на повечето учители им се късат нервите да гледат как младото поколение закърнява.  С времето кризата на подрастващите се превръща в терор не само върху себеподобните, но и върху гурутата. Много от нас си спомнят моментите, в който са драскали на чиновете или просто ги е домързяло за пореден път да изчистят дъската с цел да запазят лична хигиена на ръцете си.

А всъщност лудорията идваща от подрастващите става заразител на едно цяло учебно заведение. В повечето случай потърпевши се оказват учителите главно защото не могат да мислят като деца и в един момент просто изгубват контрол над тях. Прекрасното българско училище всъщност се оказва символ на кризата на подрастващите – дали ще нападнат някой безобиден старец или просто ще направят рекет на последното пишлеме от квартала си е абсолютно тяхно занимание. Важното е да има свободия не само в училище, но и на улицата. В България в последно време се набюлдава висока агресия сред подрастващите. Ако не вземем мерки за справяне с тази криза има вероятност в скоро време учениците просто да обезумеят и да потрошат учебното заведение. Ето какви спомени пазим почти всички ние учениците от първите си дни в затвора наречен българското училище прекрасно.

Аз обичам моето прекрасно училище.То за мен е като втори роден дом,като майка на знанието. Това го написах заради майка ми-много е упорита и иска аз да съм много, а ма много умен. Но да се върнем на темата. Всъщност аз изобщо не исках да ходя на училище, но както всички знаете-нямах избор. И един хубав ден, без нищо да подозирам, мама дойде и каза: Надявам се да си се наспал и да си в добро настроение, защото днес отиваш на училище. Така, без да подозирам изобщо в какво се забърквам, аз се озовах с букет цветя в двора, тя /майка ми/ ме целуна, усмихна се и ме заряза сам и определено нещастен. Огледах се-около мен имаше и други такива нещастници и, представяте ли си, някои дори се радваха?! После се озовах в някаква класна стая, трябваше да седна на чина послушно и да изслушам безкрайно много хора да ми обясняват колко е гот и колко по-хубаво ще става тепърва. Ужас! Беше безкрайно дълъг и тежък ден и аз не исках да се повтори. Малко по-късно обаче разбрах ужасяващата истина: Щях да прекарам следващите 12 години в едно прекрасно българско училище ?!

Безспорно българското училище е прекрасно, но колко са хората който ще кажат че то е ужасно. Разбира се нашето училище би било да се приеме като представител и на двете страни – прекрасно и ужасно.

Прекрасно заради свободията и ужасно заради терора на по големите върху по малките. Разбира се за тази цел всичко си идва на място от по агресивните.

Мммм, да, животът е тежък за пуберите, и за големите също.

И така това малко есе ми припомни много неща още от както съм бил ученик. Беше като пътуване. Но трябва да гледаме напред. Все от агресивните пубери ще излязат добри хора, а дотогава в българсите училище ще има не само прекарсни моменти, но и такива изпълнени с агресия и гняв. И да си призная-нямам никаква представа защо стана така с българското училище прекрасно, след като най-хубавите години от живота ми съм прекарал там. На мен много ми липсва, а на вас. Хубавото е, че аз ще си живея пак срещу него и ще си го гледам цял живот. Нали си е моето българско училище прекрасно. И ще разказвам на моите деца с любов за него, и ще ги изпратя там…

 

WWW.POCHIVKA.ORG